Retourneren

Hier vind je alle informatie om je bestelde artikelen te retourneren aan Veteon. Staat de informatie die je zoekt hier niet bij?  Geen probleem, neem dan gerust contact op met onze klantendienst.

 

Hoe retourneer je een artikel ?

Stap 1  

Meld aan onze klantendienst dat je een artikel wil retourneren, via dit retourformulier, en doe dit  binnen de 14 dagen na de ontvangst van je bestelling.

Stap 2 

Na controle van je aanvraag ontvang je van ons een e-mail dat je de artikels mag retourneren. Niet elk artikel komt namelijk in aanmerking om te retourneren. De voorwaarden vind je hieronder

Stap 3 

Zoek een stevige verpakking of doos, en stuur het artikel terug naar ons (via Bpost of een andere koerierdienst naar keuze) op de adresgegevens die van ons ontvangen hebt. De kosten voor deze retourzending dien je wel zelf te betalen.(Als je goederen onmogelijk via een klassieke koerierdienst kunnen worden teruggezonden, omdat het bijvoorbeeld te groot is, dan zullen wij deze bij jou komen afhalen en de transportkosten hiervoor zullen aan jou worden aangerekend)

Stap 4 

Als wij je artikel ontvangen hebben, en het voldoet aan de hieronder vermelde voorwaarden, dan storten wij het volledige bestelbedrag terug op het door u opgegeven rekeningnummer, binnen de 14 dagen na ontvangst van de goederen.

 

Wat zijn de voorwaarden om te kunnen retourneren ?

Tijdens de eerste 14 dagen na de ontvangst van je bestelling, heb je het recht om af te zien van je bestelling, je bestelde goederen terug te sturen, en het bestelbedrag terug te ontvangen. Dit recht wordt het herroepingsrecht genoemd. 

Er zijn natuurlijk een aantal voorwaarden om te kunnen gebruik maken van dit herroepingsrecht:

 • Het moet worden ingeroepen de eerste 14 dagen na de ontvangst van je bestelling
 • Je mag de goederen enkel in die mate uitpakken of gebruiken als nodig is om te kunnen beoordelen of je ze wenst te behouden. De maatstaf die we hierbij hanteren, is dat je de producten inspecteert of hanteert, zoals je dat in een winkel zou doen. Teruggestuurde goederen mogen gepast zijn, maar mogen niet gebruikt zijn.
 • Als je de goederen terugstuurt, moet dit indien mogelijk gebeuren samen met de originele verpakking, met alle geleverde toebehoren en in de originele staat en verpakking
 • Een aantal goederen hebben geen recht op herroeping. Deze goederen zijn hieronder vermeld

 

Welke goederen hebben geen recht op herroeping ?

Een aantal goederen hebben owv hun aard of een andere reden, geen recht op herroeping. Deze zijn:

 • De goederen die geopend zijn, of waarvan het zegel verbroken is of die beschadigd zijn na de levering en die niet kunnen worden teruggestuurd om hygiënische redenen of met het oog op de bescherming van de gezondheid.
 • Alle geopende verpakkingen diervoeding (geopende zakken, geopende blikken, enz.) Een uitzondering hierop vormen de producten van Hill’s Prescrition Diet. De fabrikant Hill’s biedt een 100% garantiebeleid op deze producten, zelfs indien ze geopend zijn. (de exacte voorwaarden van het Hill’s 100% garantiebeleid vind je hier terug)
 • Goederen gefabriceerd volgens jou persoonlijke specificaties
 • Goederen die duidelijke zichtbare sporen van slijtage, vervuiling, geuren, of haren dragen, of producten die reeds gewassen zijn.
 • Goederen die snel kunnen bederven (binnen de herroepingstermijn, of snel erna)of waarvan de vervaldatum snel zou kunnen worden overschreden.
 • Goederen die na levering door hun aard onherroepelijk vermengd zijn met andere producten.
 • Para-farmaceutische producten: veel van deze producten kunnen bederven in aanwezigheid van warmte, directe blootstelling aan de zon, of andere verkeerde behandelingen. Omdat wij moeilijk kunnen controleren of deze producten na levering verkeerd behandeld zijn, kunnen zij dus meestal niet meer op de markt gebracht worden. Indien je je parafarmaceutisch product wenst terug te sturen, zullen wij samen met jou bekijken wat de omstandigheden en de mogelijkheden zijn voor jou. Indien herrroeping mogelijk is voor jouw product kan hiervoor een waardevermindering aangerekend worden.

 

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »